2016. augusztus 13., szombat

Laci te – az Író Cimborák blogon



A Laci te, hallod-e… műhelytáborban született írások, illusztrációk és kották nyomtatott kiadványban is megjelennek, amely a tábor tematikáját tükrözi, és nemcsak a gyermek- és ifjúsági irodalom meghatározó területeit, hanem a felnőttek világát, a felnőtt-gyermek viszonyt, illetve az alkotói önreflexió kérdéseit is felkarolja. Ebből a kiadványból a blogon elsősorban a gyerekek és fiatalok által is befogadható műveket közöljük a jövő héttől szeptember végéig, amelyek a következő tematikus egységekbe rendeződnek:
  • Laci, te – írások az „Arany Lacinak” c. vers ihletésére
  • Hétpróbás versműhely – Klasszikus és kortárs versek ihletésére született írások (Szabó Lőrinc: Bicikli, József Attila: Altató, Orbán Ottó: Érdeklődő, Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz, Nyilas Attila: Egynyári jegyzetek és Erdős Virág: Pimpáré és vakvarjúcska c. verse nyomán)
  • Életképek – a világra és magunkra reflektáló írások, a Jókai által is szerkesztett „Életképek” folyóirat életkép-sorozata nyomán
  • Digitális világkép – a digitális nemzedékek világképét tükröző írások
  • Fantázia és mese – a fantasy és a mese világteremtő elve és nyelve


Az írások mellett sok rajz is született, Bódi Kati és Endrődi Kata jóvoltából. A fenti könyvborító rajza Bódi Kati munkája. A blogon megjelenő írásokat részben az ő rajzaik illusztrálják, részben igyekeztünk további illusztrátorokat, ifjú tehetségeket is bevonni a grafikai munkába. A műhelymunka tehát folytatódik, és a blogon is meglepetéseket tartogat. 

Mindenkinek jó böngészést kívánnak a szerkesztők:

Bódi Kati és Miklya Zsolt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése