2018. április 14., szombat

Egyik sem létezhet a másik nélkül

Drága HNVEL!

Nem arról van szó, hogy én annyira okos volnék, csupán az a helyzet, hogy többet szoktam foglalkozni a problémákkal.” (A.E.)

Maradva fő szlogengyártónk kedvenc tudományágánál, a matematikánál, amit hitünk szerint meglehetősen ostobán oktatnak egyes helyeken, egy egyenlet helyes megoldásához többféle logikai úton is el lehet jutni, ettől az eredmény még nem változik.
Bár a MiME valóban elsősorban a különbségek felismerésére helyezi a hangsúlyt, hiszen hosszú távon az vezet az önmagunkkal és aztán másokkal szembeni szeretethez és tisztelethez, szívesen dolgozik a kombinatorika eszközeivel is.

Egy probléma sosem oldható meg azon az (logikai) úton, amin keletkezett, így minél többen és többfélék vagyunk, annál könnyebb megoldásokat találni. Ehhez csupán jóindulatra, elfogadásra és toleranciára van szükség.

Nincs tehát akadálya a HNVEL és a MiME együttműködésének.
Mindannyian egy nagy halmaz részei vagyunk, ki így, ki úgy. Ki ilyen, ki olyan.
Közös célunk a tolerancia, az élni és élni hagyni principiuma.

Mi úgy véljük ezt megvalósíthatónak, hogy a különbözőségekre helyezzük a hangsúlyt és azok egyediségére, ebből következő értékére és pótolhatatlanságára. Úgy véljük, a különbségeink által mindannyian valami egyedit és pótolhatatlant vagyunk képesek hozzátenni a Nagy Egészhez (neveződjék valamely istennek, univerzumnak, semminek vagy épp mindenségnek). Ha tehát mindannyian egyediek és pótolhatatlanok vagyunk különbségeink által, megszűnik az ok és alap egymás értékének kisebbítésére.


A mostani dualizmusra alapuló értékrendszer fontos – és gyakran figyelmen kívül hagyott alaptétele – egyik sem létezhet a másik nélkül.

A MiME ezen gondolatok mentén örömmel és a közös munka és együttgondolkodás feletti várakozással fogadta el a HNVEL koalíció képzésére tett ajánlatát.

Örömünkre szolgál a holnemvoltak és egyszerlesznek népeinek megismerése, ezáltal saját horizontunk tágításának lehetősége.

Szeretettel és tisztelettel,
az Alapkő



A békét nem lehet erőszakkal fenntartani. Azt csak megértés által lehet elérni.” (Einstein)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése