2022. augusztus 25., csütörtök

Tanika Kisszékelyben – Lázár Ervin alkotótábor, 2022

 

2016 nyarán Kiskunfélegyházán tartott sikeres műhelytáborunk után többször is kerestük már az alkotótábor folytatásának lehetőségét. Végül Kisszékelyben, Lázár Ervin pihenőhelyén talált otthont második alkotótáborunk július végén (2022. 07. 28–31.), a lelkes helyi szervezők, köztük Tamási Éva jóvoltából. Köszönet érte!

 

(c) Bódi Kati

 

Téma: Lázár Ervin a Négyszögletű kerek vidéken gyábokol

Jelleg: Kötetlen alkotótábor inspiráló helyi programokkal – együtt írunk, rajzolunk a megadott témában

Mottó: „Ha három lábon gyábokorsz, a kálán pugra nem tudsz menni.”

Eredmény: Az alkotótáborban és az azt követő napokban hat szerző tollából huszonkét írásmű született, valamint számos grafika, akvarell és rajzos vázlat a táborban résztvevő két grafikus és a további műhelymunkába bekapcsolódó grafikusok részéről. A szövegekben új mesehősök csatlakoztak a Négyszögletű Kerek Erdő lakóihoz. Közülük is kiemelkedik Tanika, aki korváltó: felnőtt és gyerek alakban is megjelenő médiumszerepet tölt be. 

A tábor utólag elnyert, tiszteletbeli címe: Tanika Kisszékelyben



Az alkotótábor anyagából válogatott szövegekből és képekből kiállítást és irodalmi műsort rendeznek a Lázár Ervin – Vathy Zuzsa Emléknapok szervezői Kisszékelyben, aug. 27-én (lásd a részletes programot). Ezzel párhuzamosan kezdjük el a tábor anyagának közlését, amely önálló témaként egész szeptemberben kitart.

Legyetek vendégeink virtuális műhelytáborunkban!

Szeretettel hív Hencebonca és Tanika, vár Bókaditi, a rőthajú tündér, várnak a kisszékelyi kerekerdő meselakói és persze Ervin bácsi, aki nem győz ránk mosolyogni löszmélyút gyökérerdeje mögül.

 

(c) Bódi Kati

 

Az alkotótábor szervezői:

Bódi Kati, Tallián Mariann, Várfalvy Emőke

és alkotói:

Bódi Kati, Kovács Réka, Majoros Nóra, Miklya Luzsányi Mónika, Miklya Zsolt, Németh Eszter, Smelka Sándor, Várfalvy Emőke


Kovács Réka: Löszmélyút


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése