2016. április 18., hétfő

Mi lenne, ha… – galérianyitogató



„Mi lenne, ha…?” – ez az egyik legfontosabb kérdés, amit az ember feltehet a világon.

Mi lenne, ha ez a tele kosár gurulna? – kérdezte egy ember valamikor régen, és kitalálta a kereket. Mi lenne, ha szárnyam lenne, és felrepülhetnék? – képzelte el az ember már sok ezer évvel ezelőtt, mikor a madarakra nézett. Azóta már mi is a madarak között repülhetünk.
És sorolhatnám még a kérdéseket, de nem lenne hozzá olyan jó a fantáziám, kedves gyerekek, mint nektek.
Csak néhány az általatok adott címek közül: Mi lenne, ha egy nap óriásivá nőne a kiscicám? Mi lenne, ha egy reggel szörnyek ülnének az ablakpárkányunkon? Mi lenne, ha enyém lenne a világ összes festéke? Mi lenne, ha az álmom lenne a valóság, a valóság meg az álmom?

Nos, a mi álmunk megvalósult: több mint kilencszáz rajz érkezett a Mi lenne ha… pályázatra, szebbnél szebbek és izgalmasabbnál izgalmasabbak, nézegetni is élvezet. Aki csak böngészni szeretné a rajzokat, az is nyugodtan megteheti, a Mi lenne, ha… blogon megtalálja mindet. Érdemes lapozgatni.

Kocsis Franciska: Mi lenne, ha enyém lenne a világ összes festéke? (részlet)

Most az írók következnek. Ettől a héttől közöljük a rajzok ihlette írásokat, egészen addig, míg el nem fogynak. Bízunk benne, hogy a mesék, történetek, versek és rajzok együtt megszólalva még nagyobb élményt adnak majd mindenkinek.
Hívunk benneteket, olvassátok és nézegessétek a megjelenő közös műveket, s adjátok hírül másoknak is, hogy érdemes figyelni az Író Cimborák blogot. Akiknek a rajza itt megjelenik, azok pedig számíthatnak arra, hogy írótársuk hamarosan postázza a megígért ajándékot.

Ne felejtsétek el, hogy találkozunk a Sárkányos Gyerekkönyvtárban (Bp. Szabó Ervin tér 1.) június 4-én, szombaton 11 órakor a Mi lenne ha… kiállítás megnyitóján.
További jó milenneházást kívánunk mindenkinek!

Bertóti Johanna
Németh Eszter
Miklya Zsolt
ÍC-szerkesztők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése