2021. március 29., hétfő

Művész a társadalomban 2. fejezet

 


Pap Kata:

Az emberek összes problémájára létezik logikus, praktikus, gyakorlati megoldás. De a dolgok, amik a problémákat táplálják, szinte sohasem találhatók meg a józan ész szintjén. Ha gyógyírt akarunk találni akár a legapróbb gondra is, abba a világba kell elmerülnünk, ahonnan a dalok, a versek, a rajzok érkeznek. A művészet eszköz, erő, út, kapu, csoda, hatalom, amit nagyon könnyű a jó célért használni.

Én hiszek benne, hogy a művészet katarzisokkal, vagy alig észrevehető, apró rebbenésekkel megválthatja a világot. Lehet, hogy egymilliárd év alatt, de egyszer odaérünk.


Mészöly Ági

A művész, az író társadalmi felelőssége sem nem nagyobb, sem nem kisebb a cukrászénál, a villanyszerelőjénél vagy a mentőorvosénál. A hangja viszont messzebbre hallatszik, ezért kell mégis jobban meggondolnia, miről mit mond, és ezért kell megszólalnia, amikor azoknak akar hangot kölcsönözni, akiknek a szavát szinte senki nem hallja.


Ferencz Mónika

A művészet számomra az egyetlen medítatív állapot, amit ebben a gyors és szorongó világban könnyedén el tudok érni akár írással akár olvasással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése