2015. október 26., hétfő

Mesehajtogató 3: Kertész Edina



Illusztráció: Holubek Lina (5. osztályos tanuló)

Mindenki tudta, hogy tágul a galaxis, de azt csak kevesen, hogy mindenről a páviánok tehetnek. Azaz inkább az ózélandi mutánsrépák. A páviánhorda vezére, Pirospopó ugyanis annyira megkedvelte ezt a kissé csípős ízű különlegességet, hogy elhatározta, az egész galaxisban mutánsrépát fog termeszteni.
     – Hé
t hektárral a C342-es bolygóra, a Zulu 23-ra meg plusz hat ültetvényt – rendelkezett, és kicsordult a nyála. Mindig ez történt vele, ha a répára gondolt.
     – ‘
genis remalássan – vágta magát haptákba hű szolgája, Fenékcsúszka.
     Pirospop
ó pedig falt és falt, de nem volt elég így sem a mutánsrépa, úgyhogy megparancsolta, hogy Fenékcsúszka azonnal tágítsa ki a galaxist, és ezt hű szolgája meg is tette egy alabástrom szelence segítségével, amit használat után gyorsan a legendásan kék és legendásan kerek szemű Tengelici Manka szekrényébe rejtett.
    
Igen á
m, de Pirospopó egy keddi reggelen rettenetesen ráunt a mutánsrépára. Egy falat sem ment volna le több a torkán. Elhatározta, hogy fogja az egészet, és kicseréli a szomszéd ovi kertjében lévő Habosvajkaramellás Desszertkrumplival.
     A galaxis közben nő
tt és nőtt, és ha nem jön Legnagyobbfülű, óriási baj lett volna. Ő viszont belenézett okuláréjába, csettintett kettőt, és a galaxis zsugorodni kezdett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése