2017. március 28., kedd

Interjú Mészáros Jánossal

Ha felolvasóestet szeretnénk, ha gyűjtést szervezünk, ha szükségünk van egy találkozóhelyre, ha egymás könyveit szeretnénk beszerezni, ha egy jó beszélgetésre vágyunk, ha úgy kéne egy jó kávé, egy mosoly, egy vécé, egy jó program a gyerekkel, vagy még sorolhatnám, akkor irány Mészáros János (és az imént felsorolt remek dolgok) lelőhelye, a Két Egér Könyvesbolt. Bori sem bírta ki, bekopogott hozzá és kifaggatta. A fotót Wild Judit, a csodás vadjutka ékszerek alkotójának blogjáról szereztem. (Az ő ékszerei is kaphatók a Két Egérben, a Két Egérről pedig remek képet láthatók az oldalán.)

Fotó: Wild Judit


Rímkóci Bori: Hogyan, mikor ismerkedtél meg az Író Cimborákkal?
Mészáros János: Úgy emlékszem, hogy Dávid Ádámtól hallottam először az Író Cimborákról, ennek a következménye lett az, hogy a blog első születésnapja a Két Egérben volt.

R.B.: Melyik téma volt a kedvenced?
M.J.: Nekem a klasszikus témák jöttek be a legjobban, a körmönfontabbak kevésbé. De számomra inkább egy-egy szerző teljesítménye emlékezetes, nem annyira a témák.

R.B.: Milyen projektet látnál szívesen az IC oldalán?
M.J.: Szerintem már mindent kitaláltatok, kezdhettek remake-ket csinálni.

R.B.: Mit kívánnál a születésnaposnak?
M.J.: Azt kívánom, hogy tudjatok ellenállni az intézményesülés kísértésének, mert az egésznek az informalitás adja az erejét.


Cimborák a Két Egérben, Mészáros János fotói



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése