2018. augusztus 16., csütörtök

Mészöly Ágnes: Interstate 60 (Úttalan út) – azaz egy autó színén sok minden múlhat…



„– A határ a civilizáció biztonsági szelepe. Távol tart a tébolytól. Mindenki, aki nem tudja elfogadni a szabályokat, az ütődöttek, különcök, vadócok, elindulnak a határvidékre. Így jött létre Amerika. Az összes európai bajkeverő összepakolt és áthajózott az új kontinensre. Akinek ez sem felelt meg, az nyugatabbra ment. Így került a legtöbb eszelős Kaliforniába. De az új területek elfogytak, és mi történik a világgal határvidék híján?! Az igazi határvidék itt van. A hatvanas úton. Ez az agy határvidéke. Az a célja, hogy az az ember, aki egy kicsit mást akar, idejöhessen.

  Igaz ez, Mr Cody?

  Ha nem igaz, ki kell találni.” 



Neal Oliver (James Mardsen) a felnőttlét kapujában toporog. Az még csak hagyján, hogy a családja Oxfordba akarja küldeni, hogy megalapozza a karrierjét, de az apja egy piros kabrióval ajándékozza meg a születésnapján. Pirossal. Mert fogalma sincs, hogy fia kedvenc színe a kék. Az elkeseredett srác találkozik a furcsa O. W. Granntel (Gary Oldman), aki mindenkinek teljesíti egy kívánságát – természetesen nem ingyen. Neal válaszokat kér, és ahhoz, hogy megkaphassa őket, útra kell kelnie, méghozzá a térképeken sem jelzett 60-as főúton.

Neal valóság és az irrealitás határán autózva, óriásplakátok és képes magazinok reklámjainak utasításait követve próbálja megkeresni önmagát, a lányt, akit álmaiban látott, és persze a válaszokat a nyugtalanító, örök kérdésekre.


Bob Gale (a Vissza a jövőbe rendezője) egyszerre elképesztően vicces és filozofikus filmjében olyan színészek játszanak, mint Kurt Russel, Michael J. Fox vagy Amy Stewart. Magyarul is megtekinthető mindenféle legális vagy illegális videomegosztó oldalon, vagy például itt: https://www.youtube.com/watch?v=Rk1krRTyiAs.  
Szabályszegőknek, keresőknek, kérdezőknek erősen ajánlott.
                                                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése