2018. június 5., kedd

Józsi bá medvéje és Békés Márta: Jegyzőkönyv



Ami a szívemen…

Donald Trump miért akarja elfalazni Mexikót?
Azt mondja, hogy onnan jönnek a terroristák. Pedig nem, mert Szíria felé vannak. Máskor a Tényekben mindig az volt, hogy itt volt robbantás meg ott volt terrortámadás, és egyfolytában jönnek a bevándorlók. Ez volt mindenhol a reklámban, a neten, a műsorokban. Meg az, hogy ezt is felvállalta az iszlám állam terrorszervezet meg azt is. Az miért baj a terroristáknak, hogy nekünk másmilyen vallásunk van, miért ilyen gonoszak? Miért nem lehet békében élni?

Józsi bá medvéje 5.b

Rácz-Fodor Kevin (5.b) illusztrációja


Békés Márta
Jegyzőkönyv

A védőnő borzalmas állapotokat talált. Azonnal értesítette a gyámügyi előadót, és megtették feljelentésüket kiskorú veszélyeztetéséért, ugyanis a fűtetlen mezőgazdasági melléképületben nem volt megfelelő a higiénia, barmok nyaldosták a kisbabát, és a környezet is meglehetősen ingerszegény volt.
A Gyámügy az intézkedés foganatosításának érdekében már nem tudott lépéseket tenni, és az újszülöttet állami gondozásba venni, mivel az édesanya és élettársa, továbbiakban gondviselő, (értesüléseink szerint nem a vérszerinti apa) ismeretlen helyre távoztak, magukkal vitték veszélyeztetett kiskorú gyermeküket.
A tanú (foglalkozására nézve mezőgazdasági vállalkozó) előadja, miszerint december 24-én egy hajléktalan pár kért nála szállást. Egy alultáplált szamáron érkeztek. Tanú elmondja, hogy ruházatuk és beszédük alapján galileai jött-menteknek tűntek. Nevezett vállalkozó az istállót bocsátotta rendelkezésükre. A feltehetően migráns férfi, aki azt állította magáról, hogy ács-állványozó szakmunkás, alkalmi munkával fizetett volna a lakhatásért, ebben szóban meg is állapodtak. A bevándorló azonban nem említette, hogy az asszony mindenórás terhes, aki még aznap este egészséges fiúgyermeknek adott életet. A szülés csendben, bonyodalom nélkül zajlott. A tanú utólag kihívta a területileg illetékes védőnőt, aki a körülményeket látva azonnal értesítette a Gyámügyet. Szociális gondozó munkatársunk hamarosan megérkezett az engedéllyel használt ingatlanba. Az ott tapasztalt körülmények alapján a védőnővel együtt megtették a szükséges intézkedéseket, írásban rögzítették a feltárt tényeket, és távoztak. Ezt követően a migráns család a szállásadó tudta és beleegyezése nélkül látogatókat fogadott, akik ismeretlen eredetű, feltételezhetően engedély nélkül gyártott élelmiszert hoztak magukkal. A vendégek a kulturált együttélés normáit durván megsértve hangos mulatozásba kezdtek. A házigazda már-már a hatósághoz fordulást fontolgatta. Ekkor újabb három gyanús civil érkezett, olyan értelmiségi formák. Az egyik közülük határozottan afrikai bevándorlónak tűnt. A tanú ezután furcsa szagra lett figyelmes, tudatmódosító szert vélt beazonosítani. Ekkor belesett a mezőgazdasági épület falának résén, és állítása szerint, vélhetően törvénytelen úton szerzett aranypénz átadásának tényét tapasztalta. Tanú egy drónt is látott körözni a jászol fölött. Ekkor már bizonyos volt benne, hogy a migránsok terrorcselekményre készülnek. Később ez be is igazolódott, mivel egy névtelen bejelentés alapján a Terror Elhárítási Kommandó emberei körbevették az ingatlant, majd behatolván az újszülöttet keresték. De addigra a galileaiak a terrorista-gyanús személyekkel együtt ismeretlen helyre távoztak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése