2022. november 3., csütörtök

Nagy szívbe születni

Milliószín ég alatt

Amikor az Író Cimborákkal arról beszélgettünk, hogyan ünnepeljük a közösség tizedik születésnapját, arra jutottunk, hogy a legnagyobb értékünk a közösség, a sokszínűség és a játék – ezért is lett a jubileumi év címe: Milliószín ég alatt. Több ötlet is felmerült, milyen témák mentén szervezzük az évet, és az egyik az volt, hogy készítsünk interjúkat számunkra érdekes, iránymutató, vagy éppen kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel. Szerzőink és illusztrátoraink pedig irodalmi és képzőművészeti alkotásokkal reagálhatnak a gondolatokra. Így az olvasók nem csak azokat az embereket ismerhetik meg, akik számunkra érdekesek, hanem azt is nyomon követhetik, hogy egy alkotó hogyan figyel a világra, és hogyan lehet kényes vagy nehéz témákról gyerekekhez szólni. Sokáig kerestem azt az embert, akivel szívesen beszélgetnék, és aki inspirációt is jelenthet számunkra.

Aztán egyszer csak a Mi a csoda… avagy Meseország gyerekszemmel című rajzpályázatra befutott két nagyon érdekes kép. Látszott, hogy nem gyerekrajzok, kicsit kilógnak már Meseországból. Ezeken a rajzokon valós vágyak szerepeltek, és komoly kérdésfelvetés. Kíváncsi lettem rá, ki küldte a rajzokat, és megismertem egy különleges fiatalembert, akivel tényleg érdemes beszélgetni.

A következő hetekben, november 3-20. között közzétesszük a blogon a Gergővel készült interjút, illetve azokat a műveket, amelyeket az ő gondolatai ihlettek. Az interjúnak és a témának azt a címet adtuk: Nagy szívbe születni. Kívánjuk, hogy benneteket is öleljen, óvjon egy ilyen szép, világért dobogó szív.

Szeretettel:

Majoros Nóra,
és szerkesztőtársam, Halász Bálint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése