2020. október 28., szerda

Kőszeghy Csilla: Játszunk? - Smelka Sándor: Jó estét, jó szurkolást!


 "Egyáltalán nem hosszú a labda, hanem inkább… magas! Kedves nézőink, ritka szép magaslabdát láttunk, a lányok ennek nem igazán örülnek, hiszen ki kell szedni a labdát az ereszcsatornából, ehhez pedig létra kell, addig is, tekintsük meg a Túrd a Kertet egyszemélyes bicikliverseny állását. Olivér a huszonhatodik körét teszi meg a kertjükben, igen jó formában van, úgy látom, tartalékolja az energiáját, igen, most majdnem megcsúszott egy vakondtúráson, és egy macskát is ki kellett kerülnie, de nem esik ki a tempóból, úgy néz ki, élete legjobb formáját futja meg."




Kőszeghy Csilla: Játszunk?

〜〜〜

Smelka Sándor: Jó estét, jó szurkolást!

 

Köszöntöm a kedves nézőket! A Garázs Roland teniszkupa döntőjét közvetítjük innen a tetőről. Nagyon izgalmas mérkőzésnek lehetünk majd tanúi, az egyik erkélyen ugyanis Gróf Stefi áll, vele szemben pedig Vénusz Vilma, a kétszeres utcabajnok. Na, majd meglátjuk, hogy meg tudja-e őrizni bajnoki címét, jaj, de kíváncsi vagyok! Gyönyörű szép idő van, az utcán senki se jár, valószínűleg mindenki otthon ül, és ezt a mérkőzést nézi. Jól teszik, mert gyönyörű labdamenetet láthatunk most. Stefi gyakorlatilag az erkély széléről hozta vissza a labdát, ügyesen kikerülve a virágokat és az oda támasztott biciklit, Vilma pedig a száradó ruhák felett repítette vissza a labdát. Hej, de szép volt. De most Stefi elszámította magát. Hosszú! Ó jaj, a labda pedig leesett Marika néni udvarára… És ebben a pillanatban két kutya is utánaveti magát a labdának. Buksi és Hektor fej-fej mellett rohannak, elképesztő iramot diktálnak, a labda pattog, a két kutya most kerüli meg a kukákat, Buksi mintha egy kis előnyre tett volna szert, elfutnak egy halálra rémült macska mellett, és most… Jaj, szegény Buksi kisodródott az ideális ívről, ez a meccs már elveszett számára. Nézzük a lassítást, igen, itt látni, hogy feldönti Marika néni paradicsompalántáit. Jaj, de nem jó most Buksinak lenni!

De térjünk vissza a két lányhoz, és amíg kerítenek egy másik labdát, addig elmondom, Stefi nem csak erkélyteniszben jó, hiszen szobagolfban is nagyon erős játékosnak számított, ameddig ugye volt szobagolf. A múlt héten egyéni csúcsot döntött a nappalijukban, és szerintem a konyhában is hasonló eredményeket ért volna el, ha a szülei be nem tiltották volna ezt a sportágat. Sajnos Stefi egy edzés alkalmával levert egy vázát és egy festményt, azóta a szülei csak a garázsban tűrnek el Golfot. Egy húszéves, piros négyes Golfot.

Ami pedig Vilmát illeti, freestyle foci leckéket vett online, de mióta digitális lett az oktatás és három testvérével osztoznak a két számítógépen, plusz még a szülei hómofisza, bizonytalan időre jegelte ez irányú terveit, nem maradt más hátra, mint az erkélytenisz, ami most folytatódik is. Vilma szervál, gyönyörű ívben szál a labda, Stefi megvárja, míg a falról visszapattan, ebben a sportágban ez nagyon is szabályos. Nagyon kiegyensúlyozott labdamenetet látunk, jó formában vannak a lányok… Hoppá, most majdnem betört egy ablak, Stefi ügyességén és lélekjelenlétén múlott, hogy az utolsó pillanatban vissza tudta adni a labdát, még az ablak előtt. Most a túlsó térfélen pattog, nagyon furcsa ívben érkezik Vilmához, aki majdnem egy kisebb kaktuszt is visszaüt a labdával együtt. Egyáltalán nem hosszú a labda, hanem inkább… magas! Kedves nézőink, ritka szép magaslabdát láttunk, a lányok ennek nem igazán örülnek, hiszen ki kell szedni a labdát az ereszcsatornából, ehhez pedig létra kell, addig is, tekintsük meg a Túrd a Kertet egyszemélyes bicikliverseny állását. Olivér a huszonhatodik körét teszi meg a kertjükben, igen jó formában van, úgy látom, tartalékolja az energiáját, igen, most majdnem megcsúszott egy vakondtúráson, és egy macskát is ki kellett kerülnie, de nem esik ki a tempóból, úgy néz ki, élete legjobb formáját futja meg.

És ha már a kertben vagyunk, nézzük meg, hogy áll Józsi bácsi az szabadtéri ásás utcadöntőjében. Ha jól látom, akkor tizenhét perc alatt jutott el a barackfától a komposztálóig, ez úgy tűnik, új utcarekord, ilyen eredménnyel még Béla bácsi, sőt Lajos bácsi se büszkélkedhet. Elképesztő, hogy micsoda eredmények születnek a mai napon. Egyik verseny jobb, mint a másik…

 

– Dávid! Már megint sportriportert játszol, fiam? Gyere be az erkélyről, gyorsan eszünk valamit, aztán vissza kell mennem dolgozni, tudod, az a nyavalyás home office. Teljesen el vagyok havazva… El nem tudod képzelni, mennyi munkám van! Remélem, azért te sem unatkozol a karanténban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése