2018. március 6., kedd

Egy udvari bolond naplója

Egy udvari bolond naplója
(Fehér Flóra, a Szent Margit Általános Iskola Szent László Tagiskolájának tanulója)

Azért választottam a bolondos címet, mert ez tetszett a legjobban. Bolondozni pedig sosem elég. A bolondok bölcsek, kreatívak, és pontosan tudják, hogyan kell az adott élethelyzetnek megfelelően cselekedni. Néha sírnak, néha kacagnak és kacagtatnak, de sosem kell őket félteni. Minden élethelyzetben megtalálják a megoldást.
(Simon Réka Zsuzsanna)Bolhák éve, remeték hónapja, mindjárt megkérdezem, milyen nap van ma

Tegnap és tegnapelőtt megfogadtam, sosem írok naplót és sosem vállalok főbolondi megbízást. Nem eszem répatortát, királyi utasításra sem, nem teszek a fejemre kárminpiros bolondsipkát, és sosem mondok a földön ülve betanult vicceket. Fa vicceket se. Hogy szorít ez a bolondegybenadrág! És ez a kunkori orrú csoszoga! Micsoda tervezés!  

Megjegyzés:
Ezt csak lejegyeztem, a miheztartás végett. Ez nem egy napló. 

Levelibékák éve, porhanyósok hónapja, répa napja

Ez nem egy napló. Ja, most, hogy visszalapoztam, látom, ezt pár éve már lejegyeztem.
A répatorta nem olyan rossz. A kárminpiros mégiscsak jobb a pasztell-lilálnál. Nem olyan rossz ez a viccgyűjtemény. A főbolondi kötelező pakkban volt. Kaptam hozzá használati utasítást is. Mármint a pakkhoz. A saját vicceim nem mentek át a viccszűrőn. Ebben a hónapban sem. Mostanában a királyné vicceiből mazsolázom. Ha akarok, ha nem.

Levelibékák éve, porhanyósok hónapja, szutykok napja

A király kacagógörcsöt kapott. Legurult a lépcsőn. Eltört a lába. Szereti a királyné vicceit. Egy hónapon át az ágya mellett viccelődhetek. Még szerencse, hogy csak egy lába tört el.

Levelibékák éve, porhanyósok hónapja, kutyafüle napja

Nem szívesen helyettesíteném magam. A főbolondság fő bolondság.

Levelibékák éve, csípések hónapja, tigristincs napja

Végre lecserélhettem a munkanadrágom. Rendeltem egy középbolondi méretet a bolondkatalógusból. A királyné szerint minőségi tervezés.

Levelibékák éve, csípések hónapja, kontyok napja

A sipkámra csak két csörgőt kaptam. A királyi kasszából nem telik többre. Még nem varrtam fel őket. Zavar, ha céltalanul csörgök. A nadrágom végére bojtokat rakattam. A bolondtovábbképzőn nyertem őket a „Melyik a királyunk vicce?” nyereményjátékon.

Levelibékák éve, horkolások hónapja,  záptojások napja

Nem írok naplót. Ma sem, pedig a király szerint jót tenne a főbolondi karrieremnek, ha kiírnám magamból a keserűséget. Lazábban tudnék eleget tenni bolondi kötelezettségeimnek. Megérkezett az új munkacipőm. A régiből mogyorótartó lett. Kissé bicegek még, de a tyúkszemeimet már kezeltetem.

Levelibékák éve, horkolások hónapja, trombitaszó napja

 A királyné elsírta magát a király viccén. Az elmúlt napokban pontosan tizenkétszer. Még most sincs saját viccműsorom. Valahol megrekedt bennem az ihlet, vagy a jókedv. Ma kaptam egy új viccgyűjteményt. Ezt a király írta.

Levelibékák éve, virágpor hónapja, Gézák napja

Királyi rendelet született: művésznevet kell választanom. Léha Gézát javasoltam. Nem szavazta meg az udvar. Egy igen és 27 nem volt az arány. Ja, és egy tartózkodó.

Mócsingok éve, zabszalma hónapja, elég borús egy nap van ma

Nem tudok ráhangolódni erre az évre. Noszogatnak ezzel a vacak naplóírással. Két oldal van még hátra ebben a füzetben. Pótbolondot akarnak belőlem csinálni. Karrierileg félrecsúsztam. Még hogy nincs humorérzékem! Van, csak nem a megfelelő eszközökkel serkentik bennem a kreativitást.

Mócsingok éve, zabszalma hónapja, zokszó nap

Lefokoztak. Elfogy a tintá 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése