2022. április 24., vasárnap

Majoros Nóra: Mókuskerék

 

Illusztráció: Bódi Kati

Ha felébrednék, és az lehetnék, aki csak akarok, akkor embergyerek lennék, és egy olyan szép, tágas szobában laknék, mint a tiéd, ahol rengeteg játék meg puha párna meg szín meg fény és mese venne körül.
Reggelente mosolygó érintéssel ébresztene az anyukám, és mire kimennék a konyhába, zabkeksz meg banánturmix meg alma és D-vitamin várna.
Utána elmennék az iskolába, és szépen sorban, szabályosan végigtanulnám a matekórát meg a magyarórát meg a tesiórát meg a rajzórát és a nyelvtan-korrepetálást is.
Játszanék délután a barátaimmal, és csak kicsit sírnék, amikor piszkálnak, és átölelném a legjobb barátom, amikor őt piszkálják. Együtt mennénk haza, az anyukám adna nekünk melegszendvicset meg muffint meg rágcsálnivaló répát meg diót és málnaszörpöt.
Megírnánk a leckét, a matekot meg a magyart meg a természetismeretet meg az angolt és az erkölcstant is, mert minden nap sok a lecke, és nagyon elfáradnánk, de utána játszanánk egy kicsit a hörcsögömmel.
És akkor elfogyna a nap, mert a barátomért eljönne az apukája, rám meg már várna a vacsora meg a táskaösszepakolás meg a zuhanyzás és az esti mese.
Az esti mese az egészben a legjobb. Erdőillata van meg napsugárszíne meg akácmézíze meg papírsárkány-suhogása és színesceruza-tarkasága.
Aztán megölelne az ágyam meg a párnám meg a takaróm meg a plüssállataim és az anyukám, és álomba zuhannék. Álmomban hörcsög lennék, és egy napsugárszínű, akácmézízű erdőben laknék.
És ez így menne minden nap, kivéve hétvégén, de a hétvégék is nagyon hasonlítanának egymásra. Játszanék meg rollereznék meg rajzfilmet néznék meg társasjátékoznék a szüleimmel, meg elmennék a nagyszüleimhez és természetesen tanulnék is. Szép, egyforma hétvégéink lennének.
De én csak álmomban lehetek embergyerek.
Amikor felébredek, csak egy hörcsög vagyok egy üvegfalú terráriumban, amelyben van forgács meg vacok meg víz meg magok és rágcsálnivaló répa.
Meg egy mókuskerék.

Szerkesztette: Miklya Zsolt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése