2014. június 17., kedd

Beszámoló

Hét határon innen, hét határon túl...


...volt egyszer egy kiállítás megnyitó. Kinyitottuk a kapukat, kedves Cimborák és Olvasók! Mégpedig Budapesten, a Blaha Lujza téren. Három emeleten kell felcaplatni, felcihelődni és felcuccolni. Fel is caplattatok, cihelődtetek és cuccoltatok sokan, hogy részt vegyetek a mesebeli barangoláson, amit a Müszi kiállítóterében berendeztünk. Meg is mutatom, ilyen varázslatos lett:

A bejegyzésben Dóka Péter fotói láthatók

Paulovkin Bogi, aki a kiállítást megnyitotta, azt mondta, hiába van meleg, akár egy szaunában (a szaunát nem mondta, de így gondoltuk), a falakra odavarázsoltuk a friss levegőt. Simon Réka, a kiállítás kurátora pedig felsorolt mindenkit, aki segített létrehozni ezt a csodát, és egyszer sem puskázott, pedig hosszú volt a lista. Ennél sokkal többet és szebbet is mondtak, de most csak azt mutatom meg, milyen lelkes volt az arcuk és csillogó a szemük:


A falakon körben, de még az ablakokon és a levegőben is ott függött, ücsörgött, lógott az a sok mese és rajz, amit az elmúlt hónapban a blogon is olvashattatok. De nem ám csak úgy, hanem összerendezve szépen, átívelve hét mesehelyszínen: Kockavároson, az Álmok tengerén, az Ódon ház falai között, a Százéves fák völgyén, a Bolhacirkusz sátrában, az Istenek kútja mentén, egészen a Tükörtóig.



A megnyitón a hét helyszínen Miklya Zsolt verse vezetett bennünket végig, amelyet Dávid Ádám és Bertóti Johanna tolmácsolt, Szabó Imola Julianna festett alá hangulatos vetítéssel, Bene Bálint pedig fuvola improvizációval. Megígérem, hogy hamarosan Zsolt barangolós versét is közzéteszem.


Különös megtiszteltetés, hogy a megnyitóra Viive Noor, észt illusztrátor is eljött, akinek a rajzához Mészöly Ági írt mesét. Jó volt együtt alkotni és bebarangolni a helyszíneket, amiket közösen álmodtunk. Köszönjük, Cimborák, köszönjük, kedves Olvasók! Június 22-ig még nyitva tart a kiállítás, szeretettel várunk mindenkit a titkokkal és mesékkel teli Müsziben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése