2016. november 12., szombat

Kanapésarokba kuckózva – Mészöly Ágnes

Faggató: Mit olvasol? Mit hallgatsz? Mit nézel mostanában?
Aki válaszol: Mészöly Ágnes

Csupamosoly, Csupaszív Ágnes

Mit olvasok? Kávé mellé, várakozás közben HVG-t, indexet… Aztán van egy hosszú-hosszú listám arról, mi mindent szeretnék olvasni, ráérősen, kanapésarokba kuckózva, vagy a teraszon egy pokrócba gubózva, míg az eső koporász a tetőn. De mikor végre odakeveredem, mostanában valahogy mindig ugyanaz a könyv kerül a kezembe: Terry Pratchett Érdekes idők című regénye. Remek olvasmány, és gyakorlatilag teljesen mindegy, hol nyitom ki, kívülről tudom az ötszázvalahány oldalt.


Zenét leginkább olyankor hallgatok, amikor figyelni tudok rá. Írás közben soha, a vezetés, a kertészkedés és a takarítás órái viszont ideálisak ilyen szempontból. Főleg, mióta felfedeztem, hogy a telefonomon található több száz számot-zeneművet szoros ábécérendben is lehet hallgatni! A mai hazaút például Kasabian-tól (Clouds) (akiktől egyébként ez a kedvenc számom…) a RHCP-n (C’me On Girl), a Guardians of the Galaxy Soundtrack-on keresztül (Come and Get Your Love) a Van-filmzene Csendbuborékáig tartott…


Felháborító, de képtelenség letölteni Tiszta szívvel című filmet… így azt nem nézem, pedig nagyon szeretném, nem csak azért, mert a Szabadlábon-könyvbemutatón Thuróczy Szabolcs a meghívott vendég. Így maradnak a jól bejáratott animék… A Noragami harmadik ova-ját például hetente megnézem, szerintem írással foglalkozó személyeknek kötelező. Ha pedig lesz egy szusszanásnyi időm, jöhet a Death Note második évadja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése