2018. május 25., péntek

Csertő Tímea és Szabó Imola Julianna: Titkos üzenet egy ki nem fogható haltól


Ami a szíveden…

Nagyon szeretném, hogy a fogadott Dédim gyógyuljon meg, mert a LIDL-ben egy szőlőszemen elcsúszott, és a combcsontja háromfelé tört.

Nagyon szeretném, hogy a családom rakódjon össze, mint a kirakós, mert ugye mindig kiesik belőle egy-egy darabka.

Én nagyon szeretném, hogy más szívében legyen: szeretet, boldogság, öröm és béke. Sok olyan emberrel találkoztam, akinek a szívében van: düh, harag, bosszúság, más-más negatív energia. Mindezt fel kellene cserélni pozitívra is! Ha valakit megbántasz, legyen annyi képességed, hogy bocsánatot kérj! Aki ha tud, segítsen másokon!

Szeretném, hogy legyen nekem egy kiscicám, akit Cirmosnak hívnak, és legyen egy labradorom, akit Dzsekikének neveznék.

Nagyon szeretném, hogy anyának legyen annyi pénze, meg az egész családnak, hogy mindenki tudjon jönni a vakációra. Nagyon szeretném, hogy egyszer elmenjünk Angliába, a barátomhoz nyaralni.

Nagyon szeretném, hogy ha felnőtt leszek, legyek könyvtáros, tanítónő, óvó néni, fodrász.

Nagyon szeretném, hogy legyen anyának egy olyan masszírozós gépe, amilyet szeretett volna.

Csertő Tímea 3.b

Csertő Tímea (3.b) illusztrációja


Szabó Imola Julianna
Titkos üzenet egy ki nem fogható haltól

Aranyhal vagyok egy titkos gömbben. Láthatatlan, apró és csendes. Néha csiklandozlak, néha csak lebegek. Nem tudsz rólam igazából, mert senki sem tudhat rólam. Ha megtudnák, hogy vagyok, akkor mindenki a pikkelyemet szeretné. Van, hogy egy életet leélünk anélkül, hogy tudnának rólunk. Mint egy harang a templomtoronyban. Biztos azt kérdezed most, hogy akkor miért vagyok itt a mellkas mögötti csontüregben? Mit keres egy rejtett akvárium a vérkeringés közepén? Én sem tudom. Csak azt, hogyha nagyon szeretnél valamit, akkor a hullámok megcakkozódnak a gömbben, hirtelen sárgább lesz bennem a barna, és a fény megtöri a pikkelyeim élét. Olyankor, ha behunyom a szemem, hallom, hogy mit suttogsz.
És ha nem is most, de egyszer, még ebben az életben: varázsolni tudsz. Nem én, mert én kicsi vagyok, apró és csendes. De te, te képes vagy ragasztani a repedések mentén, képes vagy minden elhullott darab egybeillesztésére. Én csak itt lubickolok mélyen és némán. Sosem vagy egyedül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése