2015. január 13., kedd

Hétvári Andrea: Kezdődjön hát, Vacskamati!




































Kezdődjön hát, Vacskamati!



Bár az esztendők mindig az elejükön szoktak kezdődni, nem mindig könnyű valamit elkezdeni, és visszaszámolni különben is sokkal izgalmasabb! Vasárnap, szombat, péntek és mindig fontos, hogy a lényeg a legkisebb apróságokban van, vagyis az iciripiciribbnél is apróbb mégpiciribbekben. Valamint egyáltalán nem szabad szem elől téveszteni, hogy nem minden vasárnap, szombat és péntek művelt, sőt vannak kimondottan faragatlan, műveletlen csütörtökök, akik mindenféle idegen nyelveken (időnként péntekül ordítanak), ilyenkor a legjobb feljebb tekerni a rádiót vagy Vadkan Valdemárra és Gepárd Gézára gondolni, hogy még nagyobb csetepaté legyen. Az ilyen (és ennyire műveletlen) csütörtökökön az ember legjobb, ha barackot tartósít, akarom mondani egyetemes világméretű csalást főz ki vagy bárányfelhőket bodorít, mert az talán még nem minősül minden esetben munkakerülésnek. Mindazonáltal egyáltalán nem szabad elfelejteni, hogy Mikkamakka, Maminti, Bruckner Szigfrid és a többiek nélkül fabatkát (és semmilyen batkát) nem ér az egész, mert hát a lényeg a mégpiciribbek után mégis csak a legeslegpiciribbekben van. A hencegő oroszlánok lyukas fogainak állított ormótlan emlékkövek és az ezektől híres (úgynevezett) ünnepnapok akkor is az enyészeté lesznek, ha doktor Zirrzurr igazolást ad róla, hogy fontosak.


Vigyázat! Egyetemes világméretű csalás! (Ami egész évben érvényesnek látszik, de mégsem érdemes vele foglalkozni csak a krumplifőzelékekbe való babérkoszorúkkal és az oroszlánoknak való fog- és agyarbarát parizerekkel, na meg Dömdödömmel.)


Ezért kedves Vacskamati, boldogságos, békességes, barackbuggyantós, bárányfelhőbodorítós, versköltögetős, fogorvoskerülős, mikkamakkázós új esztendőt kívánok! És kezdődjenek a vasárnapok most már a legelejükön!
Kerek- és négyszögletű ERDŐHATÁR, 2015. mai nap

Hétvári Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése