2015. január 29., csütörtök

Simon Réka Zsuzsanna: Kedves Tündérbodár!

Kedves Tündérbodár,

egy jó ideje már rágcsálom magamban a hozzád szóló levelem, de sajnos a címed nem sikerült kinyomoznom. Ez már csak ilyen. Öregszem. Már nem lelem örömöm a nyomozásban. Ezért is fordultam író cimboráékhoz, hátha itt, az oldalon majd elolvasod a neked szánt sorokat.
Hadd kezdjem azzal, hogy kellemes péntek délután van.  Idebent.  Ennek ellenére odakint a napsugarak nem cikáznak vidáman a levegőben, még a madarak sem cikáznak vígan a levegőben, sőt még a szárnyas bogarak sem.  Bogarak? Mit is beszélek! Hol vannak ilyenkor a bogarak?! Igaz, láttam ma három gólyát a közeli katedrális tetején, de ők sem cikáztak. Köd van. Mindennap. Nem látni, honnan kezdődik, meddig tart. Beütött a nyálkás hideg errefelé is. Lehet, túl sokat esőtáncoltam? Szelet nem kértem, de kaptunk azt is bőven az idén, így valahogy ritkábban mosolygok úgy, ahogy te szoktál. Az égbámulásom sem az igazi, pedig szoktam, becsszóra,  pont úgy, ahogy tőled tanultam. 


 Pont ez az oka annak, hogy tollat ragadtam. A segítségedre lenne szükségem. Fesztivált akarok! De képtelen vagyok nyárig várni. Tudnál nekem segíteni egy februári fesztivál megrendezésében? Olyan kell, amin nem fog a köd foga, és a szél sem zúg bele nagyszerű terveinkbe. A fesztivál programját kéne összeállítani. Két erkély elég lesz a fesztiválozóknak? Kis helyen, nagy fesztivál, mit szólsz? Mire helyezzük a hangsúlyt? A szellem értékeit vegyük alapul, vagy a testkultúrát részesítsük előnyben? Shopszka lemezére is szükségünk lesz. Hátha az erkélyeink alá is sikerül fesztiválozókat toborozni! Minél többen vagyunk, annál finomabban cseng az össznevetésünk. De nehogy a pitypangdzsekidbe  gyere, a lakkcipőt is felejtsd el, lefagynának a pitypangjaid, nem beszélve a lábadról. Adok majd rád  jó vastag mohakabátot, bundabéléses csizmát is kerítek. Devevérről sem feledkezem meg, ígérem.  Sajnos törpeszobrokat nem tudunk biztosítani, itt elég méretesek  és szürkék a kertitörpék. Elfoglalnák a fesztiválerkélyeinket, és nem lenne elég helyünk az esetleges programok lebonyolításához. 
Csokorba szedtem az ötleteim, de a te szakértői véleményedre is szükségem lenne. Az ötletáradatom ezennel  rád zúdítom, íme:


Ködbámulás és ködfújás, felváltva

Csendhallgatás
Csillagfény-faragás

Kerti törpék világkatalógusának böngészése

Hagymapucolás
Zsíros kenyér evése perecsenyi hagymával

Féllábon állás gólya módra
Egymás hajának birizgálása
Nem beszélés, ki bírja tovább

Beszélés, ki bírja tovább

Kreatív sunyítás
Legszebb nyári emlékek kivesézése

Szélesszájú mosolyverseny

Múzsavárás



Kedves Tündérbodár, kérlek, ha olvasod e sorokat, keress meg! Írhatsz ide, író cimbiékhez is, tuti átadják az üzeneted. Ja, a fesztiválon örülnénk Zselátónak, Lepkének, Tinó néninek és Tinó bácsinak, Jalos bácsinak is. 
Szelíd mosollyal, örökké tartó hálával,
Réka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése