2014. szeptember 1., hétfő

Keresd a kutyát!



Nincs két egyforma kutya. Még ha kívülről hasonlítanak is egymásra, belülről sokfélék lehetnek. Ahány kutya, annyi jellem. Találsz felsorolva néhány kutyatulajdonságot és egy kutyás képet (ha rákattintasz, nagyobb lesz és ki is lehet nyomtatni). Alaposan összekutyultuk, melyik kutyára milyen leírás illik. Keresd a kutyát, azaz párosítsd a leírásokat a képen található kutyákkal! Utána adj nevet nekik! Végül pedig a kinyomtatott rajzot ki is színezheted.

Melyik kutyára gondolunk?

Szántói Krisztián rajza

1. Izmos, félelmetes, de a szíve aranyból van. Az egyetlen hibája, hogy nagyon szereti megrágni a cipőket. Az imént is elfogyasztott egy fél pár tornacipőt, ezért most fáj a hasa. 

2. Apró termete miatt visszavonuló természetű. Az orrát a földig lógatja, nehogy észrevegyék. A gazdija minden este vásárol neki egy szelet csokoládét, ezért egy csöppet kövér. 

3. A rohanós. Olyan gyorsan fut, hogy néha csak lábak sokasága látszik belőle. 

4 és 5. Arisztokrata foltos vadászkutya, igencsak lenéz mindenkit, pedig kis termetű. Szóba sem áll az udvarlójával, aki pedig nyelvét lógatva bármit megtenne érte.

6 és 7. Az előbbi szuka foltos kölyke. Mindig csintalanságokon jár az esze. Most például egy kövérkés, ám békés társa farkát piszkálja, így próbálja rávenni, hogy játsszon vele. 

8. Nagytestű, de vidám fickó, az, aki folyton tréfálkozik. Most is arra készül, hogy ráugorjon a gazdájára. 

9. Ez a jószág mogorva, hátat fordít morogva.

10. A kuncsorgó. Evés közben az asztal körül sündörög, leül és szépen néz. Azt hiszi, akkor majd kap néhány falatot. Igazság szerint a végén tényleg mindig kap és ezt pontosan tudja.

11. Az alamuszi. Mindig legyeket eszik, pedig meg van tiltva neki. Most is restelkedik, ide sem mer nézni. 

12. A harapós. Mindig vicsorog, akkor is, ha nem muszáj. Jobb nem a közelébe menni. 

13. A fancsali képű. Rosszaságot csinált, méteres gödröket ásott az udvarba, és most azon gondolkodik, hogyan úszhatná meg a büntetést. Két hosszú füle csak úgy lóg tanácstalanságában. 

14. A bizakodó. Viharos élete volt, megjárt néhány kutya menhelyet, de még mindig bizakodik a jövőben. Nincs pedigréje, csak tépett farka és apró fülei, de ha valaki jó hozzá, ahhoz örökre hűséges marad. 

15. A szemtelen. Rákönyököl az asztalra, onnan eszik, és amikor rajta kapják, csak vigyorog. Ezt a fickót aztán nem lehet kihozni a sodrából!

16. A zöldfülű. Ősi családból származik, de még csak nyeretlen kétéves. Három lábon álldogál a többiek között, igyekszik jó benyomást kelteni. 

Egy-két kutyát kihagytunk a felsorolásból, hogy róluk te találhasd ki, milyenek!

Jó kutyálkodást kívánunk!

(Szöveg: Kertész Edina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése