Aktuális téma

Kedves Cimborák, leendő Cimborák és Olvasók!


Az Író Cimborák blogon mindig egy aktuális témára készült alkotások jelennek meg. Az aktuális témát egy szerkesztő csapat készíti elő, ők gyűjtik be, szerkesztik az írásokat, szerveznek hozzá illusztrációt, vagy éppen fordítva, ahogy a téma kívánja. Amikor a téma publikálása elkezdődik, egy másik szerkesztő csapat már a következő témát készíti elő.
A blogon eddig megjelenő témákat a Havi témák menüpont alatt összegeztük, és pár kiemelt téma külön menüpontot is kapott.


Aktuális téma: 10 éves jubileum


Milliószín ég - Takács Eszter fotójaÍró Cimbora villáminterjúk

Január 22 óta kétheti rendszerességgel közlünk interjúkat a közösség alkotóival. Az alkotók nemcsak a kérdésekre válaszolnak, hanem felidézik a blogon megjelent legkedvesebb saját és más alkotótól származó írásukat. 
A bejegyzéseket az ÍC10 címkével láttuk el.

Rímdúdoló. Bertóti Johanna dalai az Író Cimborák versei alapján

A Rímdúdoló egy ünnepi zenei album a tíz éves Író Cimborák verseiből. Bertóti Johanna már korábban is zenésített meg verseket a Cimborák blogjáról, ezúttal egy egész albummal készül. A 2022-es év végéig minden hónapban egy új dal fog felkerülni Johanna YouTube-csatornájára és a blogra. 
A dalokat a Bertóti Johanna vagy a zene címkével lehet megtalálni a blogon.

Mi a csoda… rajzpályázat

Rajzpályázatot hirdettünk 18 éven aluliak számára. A kiírást ide kattintva olvashatjátok. A rajzokhoz készülő szövegeket május közepétől fogjuk közzétenni.
Az alkotásokat a Mi a csoda... címkével lehet leszűrni.

Milliószín ég alatt – egész éven átívelő téma

Születésnapunk alkalmából nemcsak az alkotóműhelyünk gazdagságát, hanem az emberi sokféleséget is ünnepeljük. Cimboráink interjúkat készítettek olyan emberekkel, akik számukra iránymutatók, érdekesek. Az interjúkat megosztottuk alkotóinkkal, akik gyerek- és ifjúsági irodalmi alkotásokkal reflektálnak az interjúkban elhangzott gondolatokra. Így egy kicsit bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé, mert nyomon követhetitek, hogy egy-egy gondolat hogyan formálódik irodalmi alkotássá és képpé. Az első interjú készítője Körmöczi-Kriván Péter, az interjú címe pedig: 

Értékelem, hogy élek

Az interjú főszereplője Brezovai Gábor, aki mellett bár milliárdok mentek el pénzügyi vezetőként, mégis érzelmi és testi csőd villogott a feje felett. Gábornak most már gyakorlatban is boldog az élete, mert lépett a megfelelő irányba. Önmaga irányába. A vele készült interjút március 26-án osztottuk meg a blogon, az interjúhoz készült meséket és illusztrációkat pedig március 28-tól mutatjuk be.

Az interjúkat és az erre reflektálóműveket a Milliószín ég alatt címkével láttuk el.

Szeretettel várjuk észrevételeiteket, véleményeteket a blogon, Facebook-oldalunkon vagy e-mailben az iro.cimborak@gmail.com e-mail címre.

Az Író Cimborák csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése