Aktuális téma

Kedves Cimborák, leendő Cimborák és Olvasók!

Az Író Cimborák blogon mindig egy aktuális témára készült alkotások jelennek meg. Az aktuális témát egy szerkesztő csapat készíti elő, ők gyűjtik be, szerkesztik az írásokat, szerveznek hozzá illusztrációt, vagy éppen fordítva, ahogy a téma kívánja. Amikor a téma publikálása elkezdődik, egy másik szerkesztő csapat már a következő témát készíti elő.
A blogon eddig megjelenő témákat a Havi témák menüpont alatt összegeztük, és pár kiemelt téma külön menüpontot is kapott.

Az éppen aktuálisan futó téma címe: Retróságok

Ha szeretnél alkotást küldeni, olvasd el figyelmesen a következő téma felhívását. Ha már Cimbora tag vagy, az aktuális szerkesztők e-mail címére, vagy a kijelölt mentorodnak küldd el a szöveget. Ha még nem veszel részt a műhely munkájában, vagy nem tudod a szerkesztők e-mail címét, az iro.cimborak@gmail.com e-mail címre küldd a szöveget, doc vagy rtf formátumban. A levél tárgyába írd be a téma címét. A téma szerkesztői csak a megjelenésre érdemesnek tartott írásokat közlik, a szerzővel való egyeztetést, és a szöveg szerkesztését követően. Mivel önkéntes munkát végeznek, a válaszadás, tanácsadás szabadidejük, és egyéni belátásuk függvénye. Ha levelet írsz és szöveget küldesz, kérünk, erre legyél tekintettel!


Felhívás a következő témára


Kedves Cimborák!

Pilinszky János születésének 100-ik évfordulója alkalmából különleges kalandozásra hívunk Titeket. Nem is hívunk, inkább küldünk, hiszen ezen az úton mindenkinek egyedül kell járnia. Jobban mondva nem is egészen egyedül, hanem egy jó darabig Pilinszky vezetésére hagyatkozva, mint Vergiliuséra Dante. Aztán mégiscsak összetalálkozunk mi mindannyian, valahol a tükör mélyén, mert oda van nekünk utunk, ott van nekünk dolgunk, onnan kell nekünk kincseket át- vagy felhoznunk. De vannak kincsek, amiket csak megcsodálnunk lehet, s örökre megváltozott ábrázattal adni bizonyságát az átélt élménynek.

A türelmes és elszánt utazó előtt előbb-utóbb megnyílik a hófehér Tükörország, melyből az előbb még kő – saját arca – repült felé. (Pilinszky: Utószó) Aki veszi az akadályokat, a próbákat kiállja, és egyre beljebb jut, még királlyá is lehet, ha akarja.

Induljunk hát külön-külön utakon, s találkozzunk abban a világban, mely felé Pilinszky szövegei terelgetnek! Tartsunk egymás elé vers-tükröket, próza-tükröket, így számolva be kalandozásainkról!

A szövegek beküldésének határideje: november 30.

Kérjük, jelezzétek, ha részt szeretnétek venni ebben az utazásban!

A szerkesztők: Németh Eszter, Széchey Rita és Kiss Lehel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése