2017. június 22., csütörtök

Acsai Roland: Az elvarázsolt énekesnőAVAGY HOGYAN MENTETETTE MEG A MINDIG JÓSZÍVŰ JUSTIN BIEBER A MINDIG DEPRESSZIÓS SIÁT


Mese alsósoknak, a Sia-rajongó Zsófinak ajánlva


Justin Bieber egy szép, nyári délelőtt éppen a stúdióba igyekezett, hogy felvegyék legújabb dalát, az I’m Sorryt, ami a Sorry című sikerszám tovább fejlesztett változata volt. Ha már az első úgyis olyan nagy siker lett, gondolta Bieber, minek annyit biebelődni. Justin, mint mindig, most is napszemüveget és baseball-sapkát vett fel, hogy a rajongói meg ne ismerjék. Mivel tegnap így is felismerték, egy álbajusszal egészítette ki, és a farmer-póló kombinációra narancssárga utcaseprő mellényt vett fel, és hogy teljes legyen a kép még egy lapátot és egy seprűt is fogott.
Ment mendegélt, amikor meglátott egy feketerigót. A járdaszélén kuporgott depressziósan, és egy dalt énekelt. Justin egyből felismerte. Sia, az énekesnő dala volt, a „Move your body”. Lehajolt hozzá, és köszönt neki:
– Szia!
– Felismertél! – rikkantotta a rigó, ami Justint igencsak meglepte, pedig a showbizniszben hozzá szokott már pár dologhoz.
– Bocsánat, én csak azt mondtam, szia – motyogta.
– Így hívnak, felismertél!
–Te lennél Sia, az énekesnő?
– Igen – szipogta a rigó bánatosan.
– Tudhattam volna arról a szőke parókáról, ami most is a fejeden van. Igaz, kisebb változatban. Mi történt veled?
– LP lefizetett egy gonosz varázslónőt, hogy változtasson feketerigóvá. Irigykedett a sikereimre. (Zsófi pillái itt kezdenek először lecsukódni.)
– Ez nagyon csúnya dolog volt tőle – gondolta Justin Bieber, de nem vallotta be, hogy egyszer ő is békává változtatta az egyik művésztársát hasonló okokból. – Most már mindig így maradsz?
– A varázslat csak akkor törik meg, ha Justin Bieber rám talál, hazavisz, és hajlandó fellépni velem egy koncerten.
– Akkor szerencséd van, mert én vagyok Justin Bieber.
– Te vagy?! – ujjongott Sia. – Én meg azt hittem, egy utcaseprő talált rám. 

Illusztráció: Koppány Csenge


Bevált az álruha – gondolta Bieber nem kis megelégedéssel. Justin nem hiába énekelt el annyi szerelmes számot, szíve megesett az elvarázsolt Sián, egy mozdulattal felseperte a lapátjára, és hazavitte. Otthon lisztkukacokkal etette, amiket Sia éhesen bekapkodott.
– Egy jó dolog van abban, hogy feketerigóvá változtattak – mondta Sia, miután alaposan belakott.
– Hogy szép hangod lett? – gonoszkodott Justin, aki nem állta meg, hogy ne üsse le a magas labdát. (Ébren vagy még, Zsófi? Ühüm.)
– Dehogy!
-  Hát mi?
– Hogy tudok repülni – fütyülte Sia, és hogy bemutassa, kétszer körberepülte Justin szobáját. Harmadszor csak azért nem tudta, mert nekiütközött a csillárnak, és leesett a padlóra, és elénekelte a Chandelier-t.Justin felkapta és a keblére szorította:
– Inkább gyorsan fellépek veled egy koncerten, csak a Grammy-díjam le ne verd. (Zsófi itt már biztosan alszik, a többit már csak magamnak olvasom.)
Este nyolckor már a színpadon álltak. Gyorsan híre ment annak, hogy Justin egy feketerigóval lép fel, és a Madártani Intézet már lépéseket fontolgatott ellene, hiszen ez már felért egy állatkínzással. De Justin néhány ingyen jeggyel gyorsan lecsillapította őket. A koncerten elénekelték Sia másik híres számát, a The Greatest címűt.
A varázslat tényleg megtört. A feketerigóból a szám végén újra Sia lett. Megköszönte Justinnak a segítséget, aztán csapkodni kezdett a karjával, és kirepült a nagyváros fölé, hogy megkeresse LP-t, és pulikutyává változtassa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése