2018. december 17., hétfő

Imák, félelmek, mesék – beköszöntő


Kedves Író és Illusztrátor cimborák, 
kedves Társak az irodalmi cimboraságban,
kedves Írók és Olvasók!



Sara Laslo




Évzáró és egyben évnyitó témánknak a „Imák, félelmek, mesék” címet adtuk. Küszöbünkön topog – részben már tanyázik – a december és a január. Ez a két hónap az év legsötétebb és mégis a legfényesebb időszaka. Ilyenkor már korábban sötétedik, és bizony hiába a hófehér táj: megjelennek az árnyak – kívül is, belül is. Ezekben a napokban megpróbálunk fényességet gyújtani magunk körül, hogy elűzzük a sötétséget, az árnyakat, a félelmeket. Imádkozunk, mesélünk, esetleg verset írunk.
Az elkövetkező másfél hónapban olyan mesékkel, versekkel, imákkal kedveskedünk nektek, amik a sötétséggel, a félelemmel, az árnyakkal, a reménységgel, a fényvárással, a „fénycsinálással”, a karácsonnyal kapcsolatosak.
Írásainkhoz lelkes gyerekek társultak rajzaikkal, a szabadkai EmArt képzőművészeti műhely határtalan fantáziájú, ügyes kezű kisdiákjai. Ízelítőül máris itt látható néhány ünnepváró EmArt-os gyermekalkotás. 😊


Csepella Kiara
Kujundzsity Tifani














Fogadjátok hát szeretettel, érdeklődéssel, nyitott szívvel téli „szeretetbonbonjainkat”, amelyeket párbeszédekbe, rímekbe, strófákba, képekbe, színekbe csomagoltunk nektek!


Üdvözlettel a két témafelelős szerkesztő:
Csík Mónika és Smelka Sanyi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése