2018. szeptember 3., hétfő

Mátyás? Király!




Felséges Olvasónk!


 A szeptember elejét tapasztalatból tudjuk, hogy kevesen kedvelik, ezért úgy döntöttük, hozunk neked egy igazán király témát.

Mennyire király lesz?

Ha rajtunk múlik Bécset is meghódítja!

Vagy, ha azt nem is, a Corvin sétány török éttermeiig biztosan elér a híre. Reméljük, nem füstölnek el ijedtükben a gyrosok, mert akkor lesz ám füst riadó, és jön egy sereg fekete ember piros kocsival, hogy legyőzze a tüzet.  

Gondolom már kitaláltad, felséges olvasó, hogy a magyarok egyik legkedveltebb királya: Mátyás lesz az ehavi téma.
Nem véletlen, hiszen az Úr 2018-ik esztendeje hivatalos Mátyás király-emlékév – emlékezetes uralkodunk 575 éve született, királlyá pedig pont 560 éve koronázták 15 évesen. 

A kép Bódi Kati illusztrációja
Mi Író Cimborák fentiek miatt úgy döntöttük, elhívunk magunkkal egy időutazásra. Repüld át velünk ezt a fél évezredet, s nézzük meg az Igazságost közelebbről.

Most gödör vagy vödör volt az a bizonyos Gömörben? És hogy keveredett a holló a levélcsempész szerepébe? Álruhában jobb-e az orvosi ellátás vagy sokkarátos koronában? Vajon azért volt fekete a sereg, mert keletről importált ninják alkották? Szerinted hány könyv tesz ki egy világra szóló könyvtárat?

Ilyen és még ennél is furfangosabb ínyenc témákkal várunk!

Helyezkedj el a Királyi Légierő képzeletmeghajtású (100 %-ig környezetbarát) gépének, bársonybrokátos ülésében, csatold be a gyémántberakású biztonsági övedet, és élvezd velünk az utazást!

Ígérjük, király lesz!

Hódolattal, a hónap szerkesztői:
Várfalvy Emőke és Győri Széchey Rita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése