2016. június 9., csütörtök

Porubszki Patrik – Körmöczi-Kriván Péter: A fából lett fiú




Most már nagyon unom, hogy ráülnek a fejemre, és telepakolják mindenféle szobabútorral. Régebben a madarak megelégedtek a fészekkel, amiben zsivajozott a tojás. Csip, csip.

De most elkapta őket is a nagy divathullám, és bútoroznak, polcoznak, ameddig a koronám és a szívem bírja, mert a bútorok gyerekkori jó pajtásak. Hol hát a részvét? És hol a tojás? Csepp, csepp.

Oh, ha én fiú lennék, két kalimpa lábbal, akkor felmásznék magamra, persze csak óvatosan, nehogy letörjenek az ágaim, és bekopogtatnék hozzájuk. Kipp, kopp.

Ők beengednének, mert határozott lenne a hangom és erős, mert akkor lenne hangom, és elmondanám nekik, hogy ejnyeno, hol a tekintet másra? Fent, lent.

Aztán elővenném a kismérleget, és kiokosodnám a tonnák súlyát, amitől a törzsem úgy kipúposodott, és kérvényezném a kilakoltatást, amit ők csak nevetnének. Hihi, hehe.

De én kihúznám magam, és elfelejteném, hogy van csúzlim, kövem, meggymagom, mert attól csak szúrósabb lenne a csőrük, és megmutatnám nekik a papírt, ceruzát és vonalzót. Tervem, tervem.

Azzal húznám a vonalakat, ők pedig a csíkot, és egymás kezébe csapnánk a tervet, és én már indulnék is építeni, új otthont a jó madaraknak. Lám. Lám.

Végül elkészülne a ház, és jönne az IFA, ami átbillentené hozzájuk a tonnákat, és újból mosolyognék, mert boldog fa lennék, amire egy fiú minden nap felmászik. Bye, bye.


 



Porubszki Patrik, 11 éves

Gyengénlátók Általános Iskolája, Budapest 
Felkészítő pedagógus: Józsáné Éltető Katalin


Körmöczi-Kriván Péter, író  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése