2014. július 2., szerda

Mint a villám

Dávid Ádám villáminterjúja Takács Eszterrel
 
Takács Eszter jött, látott, aztán alig győzte a sok munkát. Egy ilyen nagyszabású kiállítást ilyen kis költségvetésből tető alá hozni igazi kihívást jelentett. Pláne ennyire rövid idő alatt.



Mióta figyeled az Író Cimborák ténykedését?
Mióta Majoros Nóra barátnőm íróvá avanzsált és népszerűsíti a blogot.

Volt már részed hasonló író-illusztrátor-projekt megvalósításában?
Ha a megszokottól eltérő sorrendre gondolsz (előbb az illusztráció és utána a mese), akkor nem. Ha az illusztrátorok és írók mennyiségére, országaik számosságára, valamint arra a tényre, hogy hosszú szövegeket kell megjeleníteni egy kiállításon, nos..... akkor sem :)


Eperszív, ajánljuk Miklya Zsoltnak, megversesítésre


Hogyan állt össze az installáció ötlete?
Sok ötletünknek és elképzelésünknek tett keresztbe az anyagi források korlátozottsága és a helyszín adottságai, úgyhogy az alapgondolatok jelentős egyszerűsítésen mentek keresztül, de alapvetően megpróbáltuk követni a szórólapon is megtalálható térkép tematikáját. Elsősorban kölcsönkapott és máshonnan megmentett anyagokat használtunk, a már említett okok miatt.

 
Grafika borcimkéhez

Mi volt a kivitelezés legnehezebb pillanata?
Amikor Salamon Julival (programszervező a MüSZi-ben, a szerk.) három napon keresztül kartont vágtunk és közben megpróbáltuk az utolsó pillanatban megszerzett installációs anyagokat a helyszínhez igazítani.

Milyen projektben veszel részt legközelebb?
A MüSzi Transzformersz tárgyátalakító kiállításán és aukcióján segédkezem, valamint próbálok életben maradni. A sorrend nem fontos.


Túlélőmandala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése